Løbsledelse GK98

§ 1. Dommer (Claus Rhymer)

Stk. 1. Dommeren som er udpeget af bestyrelsen skal påse, at løbet afvikles i overensstemmelse med GK98’s vedtægter, regler og givne bestemmelser.

Stk. 2. Dommeren:

  • Skal i alle løb kontrollere at banen er i forsvarlig stand,

  • Tage stilling til enhver i forbindelse med det pågældende løbs indgiven protest, som skal være modtaget senest som er beskrevet i Fairplay reglementet.

  • Har bemyndigelse til at ikende en straf for overtrædelse af gældende reglement, dog skal vicedommeren eller løbsleder som uvildig person godkende denne før straffen kan træde i kraft,

  • Er bemyndiget til at forbyde en kører eller en gokart at deltage i det pågældende løb, såfremt vedkommende kørers eller gokart deltagelse formenes at frembyde fare for løbets rette afvikling, eller gokarten afviger fra løbets standard, eller af løbslederen af sikkerhedsgrunde anmeldes som farlig,

  • Er bemyndiget til om påkrævet at tage en endelig beslutning på en uforudset force majeure,

  • Er forpligtet til umiddelbart protesttidens udløb at kontrasignere den for deltagerne offentliggjorte resultatliste.

 

§ 2. Vicedommer (Jesper Krohn)

Stk. 1. Vicedommeren som er udpeget af bestyrelsen skal i tilfælde af force majeure, hvor dommeren bliver forhindret i at fungere, kunne overtage dennes funktioner.

 

§ 3. Start- og måldommer (Kim Mortensen)

Stk. 1. Start- og måldommeren som er udpeget af bestyrelsen skal sikre, at opstillingen til gridden foregår i den rette rækkefølge. Har endvidere til opgave at dømme om der er sket tyvstart, samt at fastlægge den rækkefølge, i hvilken de deltagende passerer målstregen.

Stk. 2. Start- og måldommeren afgørelse er endelig og kan ikke anfægtes. Afgørelsen kan kun ændres hvis start- måldommeren mener at have begået en fejlbedømmelse, som ønskes rettet, og en sådan ændring skal meddeles af dommeren.

 

§ 4. Løbsleder (Jesper Krohn)

Stk. 1. Løbslederen som er udpeget af bestyrelsen er overfor GK98 ansvarlig for, at løbet sportsligt og organisatorisk gennemføres i overensstemmelse med reglementet.

Stk. 2. Løbslederen skal udpege 1 til 3 baneobservatører til hvert heat der afvikles.

Stk. 3. Hvor alle kørere stiller til start i samme heat, er alle klubbens faste medlemmer baneobservatører.

Stk. 4. Løbslederen har efter anvisning fra baneobservatøreren, bemyndigelse til at fastsætte en sanktion som baneobservatøren råder er nødvendigt i den given situation.

Stk. 5. Tage stilling til enhver i forbindelse med det pågældende løbs indgiven anklager, som skal være modtaget senest som er beskrevet i Fairplay reglementet.

 

§ 5. Løbslederassistent (Kim Mortensen)

Stk. 1. Løbslederassistenten som er udpeget af bestyrelsen skal i tilfælde af force majeure, hvor løbslederen bliver forhindret i at fungere, kunne overtage dennes funktioner.

 

§ 6. Baneobservatører

Stk. 1. Baneobservatører må ikke være medlem af bestyrelsen.

Stk. 2. Baneobservatører skal overvåge, at Færdselsregler på banen for GK98, overholdes, og skal såfremt disse regler overtrædes, give løbslederen besked om dette, samt om hvilken sanktion baneobservatøren mener løbslederen bør bruge i den pågældende situation.

 

§ 7. Sanktioner

Stk. 1. Retningslinjer for uddeling af straffe fremgår af regelsættet Fairplay.