Svebølle Classic preview

17 Juni 2017

Lørdag d. 24. juni er der samling kl. 11.30 til årets Classic Lemans. Løbet er også forårs sæsonen' sidste løb, så det er sidste chance for at gøre en faktor i første halvår.

Der er indløbet 5 afbud. Giang Nguyen er ene mand på sit hold og lånes derfor ud til team Force India. Carsten Funch er ene mand på sit hold og lånes ud til team Tre Skarpe.

Classic Lemans er 2 x 1 times Lemans med et stop på halvvejs.

• Maks. 45 minutter i karten pr. mand.

• Hvert hold skal have minimum 3 kørerskift (4 stints).

• Alle team kører samtidigt og løbet strækker sig over 2 afdelinger af 1 times varighed. (ingen pause imellem afdelingerne).

• Det står teamene frit for at vælge fordelingen af kørerskift imellem de 2 afdelinger. Overgangen mellem de to afdelinger i løbet tæller ikke som kørerskift, dog er det tilladt at starte 2. afdeling med en anden kører end den der sluttede 1. afdeling.

• Vinderen af første afdeling er det team der passere målstregen først efter 1 time.

• Til anden afdeling byttes karts. Det vindende team fra første afdeling bytter kart med det dårligst placerede, den næste bedste med den næste dårligste osv. Til anden afdeling griddes op i den kart rækkefølge de kom i mål i første afdeling, dvs. det dårligst placerede team starter forrest og vinderne bagerst.

• Vinderen af anden afdeling er det team der passere målstregen først efter 1 time.

• Der uddeles point i hver afdeling hvor vinderen får 10 osv. der nedad med henholdsvis 8-6-5-4-3-2-1. Det team der har fået flest point tilsammen i begge afdelinger vinder dagens løb. (ved pointlighed får de implicerede teams uddelt samme point til team mesterskabet som stadig bliver uddelt efter følgende skala 30-24-18-15-12-9-6-3 point)