Sejr til Giang Nguyen i Brøndby

9 februar 2014

Årets 2. løb blev i den grad løftet op i et andet niveau. Et unødvendigt løft og løbsledelsen tager skarpt afstand fra den onde stemning der løftede sig under og efter løbet. Efter løbet gik der sport i blandt mange om at indgive klager, og hvis man selv fik en anklage på sig gik der ikke mange sekunder før man så havde fundet en klage på en anden for måske at retfærdiggøre sine egne handlinger.

Løbsledelsen har vendt alle klager, og de gik ud på sammenkørlser under indenoms overhalinger, gestikuleringer, råben og ubehagelige ord efter løbet, voldsomme afkørsler og kørsel under gult flag. Der er også blevet brugt ord som anti kampagner mod enkelte individer, dårlige undskyldninger og direkte løgne.

Løbsledelsen vil gerne meddele at vi behandler alle på ligeværdig måde, vi forfordeler ingen og vi prøver at give et fair løb til alle ud fra de regler som GK98 har udstukket. Men hver enkelt kører må også selv stå til ansvar for sine egne handlinger, og så acceptere straffe hvis man bryder reglementet. Reglementet var ikke lavet for vi skulle uddele straffe til højre og venstre, men vigtigst af alt at være en oplysning på hvordan vi forventer at god og ordentlig opførsel både på banen men også udenfor.

Med hensyn til løbet i Brøndby var der gået lidt koks imellem officials på banen og vores egne observatører. Officials troede vi selv stod fair kørsel så de greb derfor ikke ind. Dette er en klar fejl, da vi altid kører under gokartcenterets regler og vores egne observatører kun er der for at kunne bevidne nogle hændelser efter løbet hvis der gives en klage. Løbsledelsen har afvist 8 klager da vi ikke skønner der er nok hold i anklager da mange af dem skyldes sammenstød ved overhalinger og vi ikke kan skønne om det er den forankørende eller bagudkørende som ikke holder sin bane.

Nicolai Larsen er idømt 10 sek. straf og bøde på 50 kr. for at være indblandet i afkørsler på Anders Bjørnson og Kasper Stoltze.

Kasper Stoltze er idømt 10 sek. straf for at vinde placeringer under gult flag og en bøde på 50 kr. for at gestikulere truende overfor anden kører.

I heat A vandt Giang Nguyen sikkert løbet og kørte dagens best lap. Kim Mortensen sluttede 2'er og Nicolai Larsen tog 3' pladsen selvom han fik tildelt straf. Der er efterfølgende udregnet at heatet blev stoppet 2 gange pga. afkørsler og det kostede tilsammen 77 minutters tidskørsel for de 11 personer på banen.

I heat B vandt Henrik Mathiasen foran Kenneth Fridthjof og Kenneth Larsen.